Felhasználási segédlet

Ez a menüpont a Cselekvő Közösségek Wiki használatához nyújt segítséget. Az itt elérhető információs anyag folyamatosan fejlődik, részint a felhasználói visszajelzések alapján.

A felületen elérhető szócikkek két változatban kerülnek megjelenítésre:

  1. a lektorált szócikkek nem szerkeszthetőek, ezek a tartalmak a projektben dolgozó szakemberek hivatalos szakmai álláspontját tükrözik;
  2. a közösség által szerkeszthető szócikkek kiinduló anyaga megegyezik a lektorált szócikkek tartalmával, azonban e szócikkek véleményezhetőek, módosíthatóak, ide kerülhetnek az Ön által létrehozott új szócikkek is – és e változatból a szerkesztőbizottság döntése alapján a lektorált változatba átkerülhetnek tartalmak.

Kérjük, az Ön által létrehozni kívánt szócikkeket a lektorált szócikkek mintájára formázza meg.

A grafikus szerkesztőfelület a legtöbb formázás elvégzésére lehetőséget ad, ám ahhoz, hogy a publikált szócikk formázása a WCAG 2.0 szabvány “AA” akadálymentességi szintjének is megfeleljen, sokkal összetettebb formázásra van szükség.

Ezeknek az összetett formázásoknak a végrehajtása opcionális, ám ha szeretné, hogy az Ön által létrehozott szócikk teljesen akadálymentes legyen, ezeket az iránymutatásokat vegye figyelembe: a wiki szócikkek akadálymentesített formázása.